Banjalukom se vijori hiljadu zastava povodom Dana Republike Srpske

Banjalukom se vijori hiljadu zastava povodom Dana Republike Srpske


Ulicama Banjaluke vijori se oko hiljadu zastava Republike Srpske koje su postavljene povodom 9. januara – Dana Republike Srpske, rečeno je u gradskom Odjeljenju za komunalne poslove.

Zastave su postavljene na glavnim saobraćajnicama kroz centar grada, odnosno u ulicama Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Mladena Stojanovića, Vuka Karadžića i Aleji Svetog Save, te duž zapadnog tranzita – od prijedorske petlje do Ulice Ranka Šipke.

Republika Srpska će 9. januara proslaviti Dan Republike i 31 godina postojanja. Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Svečani defile povodom Dana Republike – 9. januara prvi put ove godine biće održan u Istočnom Sarajevu. Dan ranije će biti održana Svečana akademija u Banjaluci.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik poručio je da će svečani defile i svake naredne godine biti u drugom gradu, čime će se Dan Republike pokazati kao integrativni praznik, koji predstavlja čitavu Republiku Srpsku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija