Baš kao nekad: Iz BiH na radnu akciju u Srbiju

Baš kao nekad: Iz BiH na radnu akciju u Srbiju


Jutros je grupa bosanskohercegovačkih volontera otputovala u Novi Pazar kako bi sudjelovala u akciji čišćenja i uređenja gradske plaže zajedno s volonterima iz drugih zemalja.

Ispraćaj volontera organiziran je ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a događaju je prisustvovao potpredsjednik Federacije BiH, Igor Stojanović.

On je ovom prilikom izjavio da nije mogao ostati ravnodušan prema ovakvoj inicijativi.

“U današnje vrijeme ovo je rijetkost, da grupa od 40 ljudi odlazi na radnu akciju i neće biti plaćena za to. Radit će za opće dobro i to čak u drugoj državi,” rekao je Stojanović.

Stojanović je podsjetio da su ovakve akcije nekada bile česta pojava, a da je BiH prednjačila u radnim akcijama. “Ovo je put za jaču BiH, za jedinstvo i za promociju humanog rada,” istaknuo je.

Organizator puta, Nijaz Skenderagić, istaknuo je da je dobrovoljni rad jedna od najljepših tekovina bivše države.

“Da nije bilo radnih akcija, teško da bi se izgradili veliki kapitalni objekti u BiH,” poručio je Skenderagić.

Grupa volontera otputovala je pod nazivom Omladinska radna brigada BiH, a pred polazak u Novi Pazar postrojena je pred zgradom Predsjedništva BiH.

Potpredsjednik Stojanović uručio je zastavu BiH komandiru brigade, Arifu Sirotanoviću, simbolizirajući time značaj i ponos zbog njihove nesebične akcije.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija