Bazne stanice pokazale lokaciju kada je prestao raditi Matejev mobitel?

Bazne stanice, kako saznaje Kurir, potvrdile su da se mobitel Mateja Periša ugasio u blizini restorana na Sava promenadi, odnosno, da je tamo registriran posljednji put.

Na snimci koja je ranije objavljena vidi se da Matej nakon što je trčao po Karađorđevoj i ulicama oko Beton hale, dolazi do restorana na Sava promenadi, gdje je navodno ušao u vodu. Za tu informaciju nema nikakve službene potvrde.

– Bazne stanice pokazuju da se mobitelu gubi trag upravo tu, u blizini restorana. Pretpostavlja se da je mobitel prestao raditi kad je ušao u vodu – kaže izvor Kurira.

U potrazi za Matejem Perišem, koji je u Beogradu nestao u noći između s 30. na 31. decembra, učestvuje i Mreža za opasnost Srbije (MZOS), služba za djelovanje u izvanrednim situacijama i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu na teritoriju Srbije i ostalih zemalja.

MZOS je u svrhu pronalaska Periša uključio i svoje termovizijske kamere, kamere koje mjere i prikazuju toplinsku energiju koju zrači neki objekt.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79