Bećirović i Reilly: UK snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Julianom Reillyjem o aktuelnom stanju u Bosni i Hercegovini i odnosima dvije zemlje.

Denis Bećirović je naglasio da već treći mjesec traje opasan napad na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i temeljne odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ne smiju se potcijeniti separatistički političari koji antidejtonskim potezima urušavaju ključne institucije koje garantiraju mir i sigurnost u Bosni i Hercegovini. On je rekao da je važno intenzivirati saradnju Bosne i Hercegovine sa zemljama svjedocima Dejtonskog mirovnog sporazuma, s ciljem zaštite mira i ustavnog poretka.

Bećirović je istakao da je podrška prijateljskih zemalja, poput UK, od izuzetne važnosti za državu Bosnu i Hercegovinu, pogotovo u vrijeme kada destruktivni političari u bosanskohercegovačkom entitetu RS ugrožavaju evropski i euroatlantski put Bosne i Hercegovine.

Ambasador Julian Reilly je naglasio da UK ostaje posvećeno pružanju podrške vladavini prava, demokratskim procesima, sigurnosti, stabilnosti i napretku Bosne i Hercegovine. Ambasador Reilly je istakao da je UK odlučno da i dalje bude faktor mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini, te da će raditi na dobrobit svih građana u našoj zemlji.

Između ostalog, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović se zahvalio ambasadoru UK u BiH Julianu Reillyju na kontinuiranoj podršci euroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora sagovornici su poručili da će nastaviti sa aktivnostima koje će voditi produbljivanju saradnje dvije zemlje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79