Bećirović sa Podžićem: Moramo poboljšati status pripadnika OSBiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović održao je danas sastanak s ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem, na kojem je razgovarano o aktuelnim aktivnostima u sektoru odbrane.

Tokom ovog susreta član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je da odbrambeni sektor zauzima važno mjesto među njegovim prioritetima u budućem radu.

Na sastanku su razmijenjene informacije o uspješnom učešću Oružanih snaga BiH u operacijama podrške miru, pomoći civilnim vlastima u slučaju katastrofa i drugih nepogoda, te izvršavanju međunarodnih obaveza.

Član Predsjedništva BiH Bećirović istaknuo je da su reforme pokrenute u sistemu odbrane, kao i odbrambeni sistem u cjelini, primjer i drugim sektorima u Bosni i Hercegovini u pogledu realiziranja reformskih procesa i ostvarenja progresa u oblasti euroatlantskih integracija.

Ministar Podžić je informirao člana Predsjedništva BiH Bećirovića o težišnim aktivnostima, aktuelnim izazovima, kao i budućim planovima Ministarstva odbrane BiH.

Tokom susreta sa ministrom Podžićem član Predsjedništva BiH Bećirović je izrazio svoju opredijeljenost za izdvajanje dostatnih sredstava za odbranu, kao i poboljšanje statusa pripadnika OSBiH, zatim implementaciju Pregleda i odbrane, Plana modernizacije i razvoja OSBiH, te realizaciju Programa reformi BiH.

Na kraju, Bećirović je naglasio kako posebnu pažnju želi posvetiti rješavanju strateških političkih pitanja koja imaju značajan odraz na sektor odbrane, uključujući predviđene obaveze u sklopu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79