Dodik: U novoj Vladi RS bit će osam Srba ministara, pet Bošnjaka i tri Hrvata

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da će u novoj vladi od 16 ministarstava biti osam Srba ministara, pet Bošnjaka i tri Hrvata.

Dodik je izjavio da će konfiguraciju i ljude odrediti mandatar Radovan Višković koji ima podršku dvotrećinske većine od 56 poslanika u parlamentu.

– To govori o povjerenju – izjavio je Dodik na konferenciji za novinare nakon što je Viškoviću dodijelio mandat za sastav nove Vlade RS.

Dodik je izjavio da će sastav nove vlade biti kompleksan i da će trebati suptilno naći balans koji se mora obezbijediti.

– Većina političkih partija koje učestvuje u podršci vladi bi samo predložili Srbe. U tom pogledu moramo vidjeti kako će to sve izgledati – rekao je Dodik.

On je izjavio da razumije interesovanje novinara za sastav nove vlade, ali treba dati prostor mandataru da obavi konsultacije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79