Bećirović upozorio Dodika: Separatisti, nijedan pojedinac nije jači od države. Država će na kraju da pobijedi

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović sinoć je učestvovao na manifestaciji obilježavanja Dana državnosti u Švicarskoj.

Govoreći pred punom salom bosanskohercegovačkih građana Bećirović se osvrnuo na akutelnu političku situaciju u BiH. Kazao je kako se protiv naše zemlje godinama, čak i decenijama, nastavlja voditi medijski, politički, psihološki i diplomatski rat.

“Svi kadrovi koji beskompromisno brane ovu državu pokušavaju se diskreditirati i ocrniti. Već peti mjesec imamo direktni napad na ustavni poredak države. Napadnute su dvije ključne institucije koje brane sigurnost zemlje, Ustavni sud BiH i institucija visokog predstavnika. Separatisti moraju znati – nijedan pojedinac nije jači od države. Država će na kraju da pobijedi. A moja uloga kao člana Predsjedništva BiH nije da vas dijelim ni da svađam ljude već da vas povezujem i uvezujem”, poručio je Bećirović iz grada Horgena kod Ciriha.

Dodao je i to da vjeruje u evropsku i euroatlansku BiH, u državu koja može biti proizvođač dobrih ideja, ekonomskih projekata i da na tome moramo zajedno raditi.

“Mi koji volimo ovu zemlju naveče kada idemo na počinak nama je Bosna u mislima. Kada ujutru ustajemo, opet nam je Bosna u mislima. Mi znamo svaku patnju, bol i radost u našoj zemlji. Znamo jer svaki naš gest, svaki naš potez usmjeren je prema našoj domovini”, rekao je Bećirović.

Kada najviše napadaju BiH, kao što to rade ovih sedmica i mjeseci, “kada nam prijete, kada nas pokušavaju diskreditirati, imamo osmijeh na licu jer volimo našu zemlju”, kazao je on.

“Ovih sedmica ponovo nam predsjednik bh. entiteta RS (Milorad Dodik, op.a.) poručuje da je on stražar koji čeka prvu povoljnu priliku da razbije državu BiH i otcijepi jedan njen dio. Njemu iz ove prepune sale vrlo jasno želim poručiti – može on stražariti gdje hoće, kad hoće i koliko hoće, ali jednu stvar dobro da upamti. Najveća, najjača i najbrojnija straža u BiH je straža koja brani državnost, nezavisnost i suverenitet države BiH – milioni nas u zemlji i širom svijeta branit ćemo tu državu. Našu zemlju nikome ne damo. Živjela Bosna i Hercegovina”, zaključio je Bećirović.

Njegove riječi dočekane su višeminutnim aplauzom, javlja Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79