Bećirović: Zadatak Oružanih snaga BiH je čuvanje države i građana

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović uputio je čestitku povodom 1. decembra, Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

“S poštovanjem, svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke povodom 18. godišnjice i Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Oružane snage BiH predstavljaju jednu od ključnih državnih institucija i primjer uspješne reforme u našoj domovini. Svi zajedno možemo biti ponosni na profesionalna postignuća pripadnika Oružanih snaga BiH.

Jedan od glavnih ciljeva Oružanih snaga BiH je osiguranje suvereniteta, teritorijalne cjelovitosti, političke nezavisnosti i međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine – navodi Bećirović u čestitki.

Kako dodaje, tokom proteklih godina pripadnici Oružanih snaga BiH pokazali su izuzetnu profesionalnost i sposobnost u izvršavanju svojih zadataka, bilo da je riječ o sudjelovanju u međunarodnim mirovnim misijama, podršci civilnim institucijama ili odgovoru na prirodne katastrofe u našoj zemlji i inostranstvu.

– Požrtvovanost, hrabrost i predanost pripadnika Oružanih snaga BiH zaslužuju najvišu pohvalu. Uvjeren sam da će Oružane snage BiH nastaviti s uspješnim obavljanjem svojih dužnosti i zadataka, te i dalje biti simbol napretka i zajedništva.

Svim pripadnicima Oružanih snaga BiH želim sreću i uspjeh u budućem radu – poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović”, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79