“Beg” tvrdio da nema kuću u Baškoj Vodi: “Sud mu blokirano imovinu na moru”

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Osumnjičeni u predmetu 'Start' danas su u poslijepodnevnim satima predani Tužiteljstvu BiH, gdje će ih ispitati postupajući tužitelj, koji će nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima, kao i podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane.(Foto FENA/Amer Kajmović)

Mjera osiguranja će trajati dvije godine od dana donošenja rješenja ili do druge odluke Suda – stoji u rješenju Suda

Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se Ibrahimu Hadžibajriću, sada već bivšem načelniku Općine Stari Grad koji je uhapšen i pritvoren u akciji “Start” blokira imovina u Baškoj Vodi u Hrvatskoj. Vrijednost te imovine, kako piše Avaz pozivajući se na izvore bliske njegovoj porodici, je 156.000 KM.

Imovina je blokirana na zahtjev postupajućeg tužioca Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Radi se o imovini, kako vjeruje Tužilaštvo KS, koju je Hadžibajrić pribavio na nezakonit način piše Fokus.

Kako se navodi, rješenje se donosi u cilju osiguranja imovinske koristi za koju su sumnja da je pribavljena krivičnim djelom.

Hadžibajriću je, koji se nalazi u pritvoru u KPZ Zenica, prije pet dana zabranjeno i raspolaganje sredstvima u ukupnom iznosu od 50.942 KM.

Prema rješenju, imovina se daje na povjeravanje Federalnoj agenciji za upravljanje oduzetom imovinom.
“Samo naprijed, provjerite…”

Mjera osiguranja će trajati dvije godine od dana donošenja rješenja ili do druge odluke Suda – stoji u rješenju Suda.

Avaz je prije dvije godine objavio da Hadžibajrić kupio kuću u Baškoj Vodi, što je on u startu demantirao.

“Samo naprijed, provjerite sve jer mi se ničeg ne bojimo. Sve što ste dosad pročitali su laži, nisam optužen, nemam kuću u Hrvatskoj, zemljište u Dženetića čikmi nikome nije prodato, a predmetom istrage je nešto posve drugo o čemu se u cilju provođenja istrage još uvijek ne smije govoriti”, tvrdio je tada Hadžibajrić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79