Belma Kapo (SDP) kritikovala rad direktora ViK-a Rusmir Salić (NiP)

Belma Kapo (SDP) kritikovala rad direktora ViK-a Rusmir Salić (NiP)


KJKP Vodovod i Kanalizacija prije nekoliko dana uputilo je apel građanima da racionalno troše vodu, ističući da je hidrološka situacija veoma teška.

Odmah su reagirali građani. Ne krijući ogorčenost zbog apela Vodovoda i Kanalizacije uputili su kritiku preduzeću zbog nemara i rasipanja vode u pojedinim dijelovima Sarajeva.

Građani Kantona Sarajevo mjesecima upućuju kritike, a razlog je nezadovoljstvo radom i odlukama menadžmenta Vodovoda i Kanalizacije, na čijem čelu je Rusmir Salić, kadar Naroda i pravde.

No sada su upravi Vodovoda i Kanalizacije počele stizati kritike i od njihovih partnera u vlasti u KS koji očigledno postaju svjesni koga su doveli na čelo ovog kantonalnog javnog preduzeća.

“Im'o, a ne znao ili nemao, isto ti je. Proganja me savjest jer sam podigla svoju ruku za izvještaj preduzeća ViK prije par mjeseci, kojeg vodi očigledno nesposoban čovjek”, ovako započinje svoju objavu na Facebooku zastupnica SDP-a u Skupštini KS Belma Kapo.

“Vodila sam se mišlju da sve kažem u raspravi i dam još jednu šansu. I javno sam rekla sve. Prošlo je šest mjeseci od te rasprave. Gospodin Salić vodi firmu nekoliko godina. Prvenstveno je veliki problem u oblasti vodovod, a daleko sređenija oblast kanalizacije. Ide zastupničko pitanje ministru Bojanu Bošnjak, kada će građani Sarajeva imati vodu bez prekida u kontinuitetu bar 10 dana? Da li je vrijeme da se počnu ljudi baviti svojim, a ne tuđim poslom. Do kada nestašice vode? Do kada obavještenja minut do 12. Do kada da cure potoci niz ulice? Stalno je priča “gubimo vodu”. Pa počnite raditi da ne gubite, gospodine Saliću. Hrabra je ona vlada koja smijeni i ljude koje je postavila onda kada ne rade posao za koji su plaćeni! Želimo vodu”, napisala je Kapo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija