Foto: Avaz
Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović predati Tužilaštvu KS

Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović predati Tužilaštvu KS


Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović danas su predati u nadležnost Tužilaštva KS.

Njih dvojica su uhapšeni jučer u akciji OSA-e i MUP-a KS, a zbog sumnji da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića”, navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

“Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i s izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Obojica su od ranije poznati policiji, a u linku ispod možete pročitati detalje.

Ovo su Benjamin Aganović i Mirza Hasanbegović, osumnjičeni da su bacili bombu na kuću Irfana Čengića



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija