Beogradski hirurg osuđen na godinu: Kablom davio suprugu, majku troje djece

Beogradski hirurg osuđen na godinu: Kablom davio suprugu, majku troje djece


Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je sporazum o priznanju krivice s hirurgom Vojno-medicinske akademije, Nikolom Ostojićem, nakon čega je osuđen na godinu dana zatvora za prebijanje supruge.

Sud je prihvatio ovaj sporazum, uključujući i vrijeme koje je Ostojić proveo u pritvoru.

Ostojić je uhapšen u januaru prošle godine, a sredinom decembra pritvor mu je zamijenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Na početku suđenja, oštećena supruga iskoristila je svoje zakonsko pravo da ne svjedoči, ističući da to čini zbog dobrobiti njihove troje maloljetne djece. Ovaj postupak rezultirao je uklanjanjem njenog iskaza iz dokaznog materijala.

Hirurg je osuđen za nasilje u porodici, kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prema navodima tužilaštva, Ostojić je tokom januara i februara prošle godine brutalno zlostavljao svoju suprugu, nanoseći joj teške tjelesne povrede, uključujući polomljena rebra i laktičnu kost.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija