Bešić otvorio teretanu u Srebrenici i stavio je svima na raspolaganje besplatno

Bešić otvorio teretanu u Srebrenici i stavio je svima na raspolaganje besplatno


Kada se zbog ekonomske krize i sve manjeg broja stanovnika u Srebrenici zatvaraju zanatske, ugostiteljske i druge radnje, kao i druge institucije mladi Mehmedalija Bešić, koji je godinama čekao da dobije posao, odlučio se pokrenuti biznis za svoje potrebe, ali i pomoći građanima.

U kupljenoj kući , u centru Srebrenice, Bešić je otvorio fitnes centar za svoje, ali i besplatne potrebe građana. U objektu će pokrenuti mali biznis, kako bi zarađivao i pokrivao troškove fitnes centra.

Nije komercijalna

– Srebrenica nema teretanu, a mnogi građani idu u Bratunac što iziskuje troškove prijevoza. Zato sam odlučio u vlastitom prostoru otvoriti centar za treniranje, kako bi građanima obezbijedio kutak za rekreaciju, odmor i razonodu. Obnovio sam prosto i kupio kompletnu opremu za teretanu- kazao je Bešić za “Avaz”.

Kaže da to nije komercijalna teretana. Naprotiv, želi svojim sugrađanima da ponudi besplatno priliku da u dobro opremljenom fitnes centru treniraju i pobrinu se za svoje zdravlje. Obaveza svih posjetilaca je da čuvaju opremu.
Razne generacije

Raduje ga što su posjetioci fitnes centra mladi, djevojke, žene, ali i oni u poodmaklim godinama. Centar za djevojke i žene otvoren je svakim danom od 19 do 22 sata, a muškarci ga mogu koristiti svaki dan od 9 do 19 sati.

Bešić je pozvao sve sportske klubove u Srebrenici da dođu i utvrde termine za korištenje njihovih sportista u fitnes centru. Njegov projekt naišao je na podršku svih građana ovog grada, čime pokazuje da ima ljudi kojima je stalo do bolje budućnosti Srebrenice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija