Bh. biznismen uništio jedino vatrogasno vozilo na području općine Foča

Bh. biznismen uništio jedino vatrogasno vozilo na području općine Foča


Načelnik Mujo Sofradžija dobio prijetnje nakon što je naredio deložaciju dvije firme iz kasarne u Ustikolini

Pojedinci u Bosni i Hercegovini već godinama i decenijama koriste državnu i općinsku imovinu bez ikakvih naknada. Na ovaj način se bogate i potpuno izbjegavaju obaveze prema nadležnim.

Obavještenje za sve građane!!!

Dana 20.03.2024 godine izvršeno je zatvaranje kasarne Ustikolina od strane općine Foča, kojoj je po odluci vlade Federacije iz 2005 godine kasarna data općini na korištenje.

To je drugo zatvaranje i pokušaj općine da zaštiti državnu imovinu kao i općinsku imovinu koja se nalazi u krugu kasarne, između ostalog u krugu kasarne bilo je parkirano vatrogasno vozilo koje služi građanima u slučaju gašenja požara kao i drugo općinsko vozilo.

Prilikom zatvaranja općina je imala drugostepeno rješenje kantonalnog suda gdje je odbijena žalba firme Baša i gdje je firmi Baša odbijen zahtjev za ulaz u kasarnu. Međutim firma Baša kako reče gospodin Suvad Bašić se odlučila na samopomoć uništavajući jedino vatrogasno vozilo na području općine Foča.

Samim tim dolazi do kršenja sudske odluke, o svemu su bili upoznati pripadnici MUP-a i BPK-a, koji su kako rekoše ne nadležni za sva ta dešavanja i ne mogu pomoći prilikom zaštite državne i općinske imovine, jer imaju bitnijeg posla. Bez obzira što se radilo o oštećenju tuđe stvari u ovom slučaju jedinog vatrogasnog vozila.

Iz svega gore navedenog možemo zaključiti da pripadnicima MUP-a i tužilatva BPK-a više u interesu da sačuvaju ovakve osobe kao što je gospodin Bašić i njegova regimenta koja je sve ovo napravila u proteklih 25 godina.

Očito je da gospodu hvata velika panika i da im čitav sistem pada da ne biraju sredstva i ne poštuju zakon samo da bi sačuvali što se sačuvati može.

Kraj je blizu…


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija