Bh. državljanin se ugušio u cisterni

Vozač cisterne (44), državljanin BiH umro je od gušenja dok je čistio unutrašnjost spremnika na javnom parkiralištu u Villafranci, u italijanskom okrugu Verona.

Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, preminuo u četvrtak 17. januara u večernjim satima, piše Corriere del Veneto.

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je preko GPS detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Villafranca. U unutrašnjosti spremnika otkrili su beživotno tijelo vozača kojem nije bilo spasa.

Pretpostavljeno se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim gasovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

Post [M,D] Text - ADX / Video

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju. Na mjesto tragedije u Villafrancu stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speziji.

 

SrpskaCafe

Post [M,D] Text - Linker

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments