“BH-Gas” se obratio građanima: Racionalno koristite plin!

“BH-Gas” obavještava javnost da radovi na sanaciji magistralnog plinovoda Šepak-Zvornik-Sarajevo još nisu završeni, navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je “BH-Gas” u stalnom kontaktu sa odgovornima u “Gas Prometu” Pale i prema informacijama radovi će trajati još jedno izvjesno vrijeme.

– Istovremeno, svi potrošači su uredno snabdjeveni prirodnim gasom, ali primjetan je pad pritiska u cjevovodu. S tim u vezi molimo sve korisnike da i dalje racionalno koriste prirodni gas kako bi akumulacija iz gasovoda bile dostatna do kraja izvođenja radova na sanaciji i ponovnom puštanju gasa u gasovodnom sistemu – naglašeno je.

Prema njihovim riječima, “BH-Gas” je u stalnom kontaktu i sa “Sarajevogasom” i sve aktivnosti se provode usuglašeno i nastojanje je oba preduzeća da prirodnog gasa za individualne korisnike bude do ponovne normalizacije u snabdjevanju tj. do ponovnog otvaranja ventila na PPS Zvornik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79