Bh. kompanija Aluminij značajno povećala isporuke aluminija Izraelu

Bh. kompanija Aluminij značajno povećala isporuke aluminija Izraelu


Kompanija Aluminij iz Mostara, koja je u najmu izraelske MT Abraham Grupe, bilježi značajan porast isporuka aluminija Državi Izrael, koja se suočava s rastućim pritiscima zbog nedavnih sukoba s Hamasom.

Direktor MT Abraham Grupe, Amir Gross Kabiri, ističe da Aluminij već dugi niz godina opslužuje izraelsko tržište te da su zadovoljni što mogu pružiti podršku Izraelu, posebno u ovim izazovnim vremenima.

Isporuke aluminija iz mostarske kompanije u Izrael porasle su za 30 posto od novembra prošle godine, dok je istovremeno zabilježen pad potražnje iz nekih drugih zemalja koje se protive potezima Izraela.

U kontekstu najavljenih ograničenja izvoza roba i proizvoda iz Turske prema Izraelu, Kabiri izražava uvjerenje da MT Abraham Grupa može doprinijeti ispunjavanju potreba za aluminijem izraelskog tržišta.

Naglašava da grupa posjeduje kapacitet za proizvodnju 250.000 tona aluminija godišnje, što može značajno doprinijeti pokrivanju izraelskih potreba za ovim materijalom.

MT Abraham Grupa, u vlasništvu Amir Gross Kabirija, preuzela je upravljanje i obnovila rad u pogonima Ljevaonice kompanije Aluminij u Mostaru od 2021. godine, čime je otvorila nove mogućnosti za opskrbu aluminijem na regionalnom tržištu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija