Bh. meteorolozi upozorili građane na današnju vremensku nepogodu

Bh. meteorolozi upozorili građane na današnju vremensku nepogodu


U Bosni i Hercegovini danas se očekuje nestabilno vrijeme sa padavinama koje bi do večeras trebale zahvatiti veći dio naše zemlje.

BH Meteo piše kako su nestabilnosti trenutno zabilježene u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U pojedinim dijelovima zemlje tokom dana moguće je i prolazno olujno nevrijeme, ali tačnu lokaciju nije moguće precizirati.

“Danas uz uticaj visinske ciklone nestabilno vrijeme širom zemlje. Lokalno uz vremenske nepogode, dok bi prolazno padavina bilo u većini krajeva uz blaže zahlađenje.

Formiranjem ciklona zapadnije od naših krajeva i njegovim premještanjem prema istoku, od jutarnjih sati nestabilno vrijeme naprije u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Kasnije tokom dana naoblačenje uz padavine bi se postepeno širile prema ostatku zemlje.

U dijelovima sjeveroistočne, sjeverne, sjeverozapadne i jednim dijelom centralne Bosne ponegdje su moguće i vremenske nepogode praćene prolazno olujnim vjetrom, ledom i većom količinom padavina u kratko vrijeme.

* nije moguće precizirati tačnu lokaciju navedenih pojava ali unutar crvene zone na mapi šanse su najveće.

Treba naglasiti, kao i u ranijim objavama da promjena vremena ovih dana ne označava kraj ljeta, ali i hidrološke suše. Zahlađenje nije izraženo, a prema kraju avgusta biće još vrelih dana kada ćemo prizeljkivati osvježenje”, piše BH Meteo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija