Bh. pjevačici policija zabranila nastup u Hrvatskoj

Bh. pjevačici policija zabranila nastup u Hrvatskoj


Jedan kafić u Omišu je za subotu, 31. august, najavio koncert Džejle Ramović. Ulaznice, koje su se prodavale po cijeni od 20 eura, brzo su rasprodane.

Međutim, policija je prije početka koncerta posjetila kafić i tokom redovne kontrole otkrila da vlasnik nije imao potrebne dozvole za organizaciju koncerta, pišu mediji u Hrvatskoj.

“Policijski službenici su, na temelju javnog pogovora da će se održati koncert strane državljanke za koju je postojala sumnja da ne posjeduje prethodno odobrenje za rad odnosno potvrdu o prijavi rada, s odgovornom osobom obavili potrebne razgovore i organizatora obavijestili o proceduri koju je potrebno provesti, odnosno da je potrebno zatražiti potrebno odobrenje i potvrdu o prijavi rada kada se angažiraju za rad državljani trećih zemalja, te ga upoznali s pravnim posljedicama ako pravovremeno ne dobije potrebne dozvole”, poručili su iz splitske policije.

“Dakle, policijski službenici su u konkretnom slučaju poduzeli potrebne mjere i radnje u cilju prevencije kršenja zakonskih propisa te nije bilo potrebe za poduzimanjem daljnjih mjera i radnji iz nadležnosti policije”, dodali su.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija