BiH dobila još šest kilometara autoputa

Foto: Ilustracija

Na novom auto-putu Prijedor – Banjaluka do sada je urađeno šest kilometara, iz pravca Prijedora prema Banjaluci, rečeno je na sastanku gradonačelnika Prijedora Slobodana Javora i predstavnika kineske firme “SDHS-CSI BH”, koja je zadužena za izgradnju autoputa.

Do sada je, pored gradnje autoputa, urađena i studija izvodljivosti za dionicu autoputa Prijedor – Novi Grad i brzu cestu Prijedor- Kozarska Dubica.

Javor je tokom razgovora naglasio da je ovo jedan od najvažnijih projekata u posljednjih 30-40 godina koji se implementira na teritoriji grada Prijedora.

„Za našu lokalnu zajednicu ovo je strateški projekat koji će modernim saobraćajnicama povezati Prijedor sa zemljama regiona i ЕU“, smatra Javor.

On je dodao da to otvara dodatne mogućnosti za investiranje u izvozno orijentisanu privredu.

Gradonačelnik Prijedora je kineskim investitorima poručio da su vrata Grada Prijedora otvorena za saradnju kako na ovim tako i na drugim projektima i, uz čestitke za predstojeće praznike, poželio da godina koja dolazi bude infrastrukturno uspješna za sve nas.

Kineski investitori izrazili su zahvalnost gradonačelniku za dosadašnju podršku na realizaciji ovog projekta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79