BiH protjerala državljanina Iraka. Bio je prijetnja za sigurnost

BiH protjerala državljanina Iraka. Bio je prijetnja za sigurnost


Inspektori Službe za poslove sa strancima preduzeli su sve neophodne operativne mjere i radnje u cilju pronalaska osobe koja je proglašena prijetnjom po sigurnost BiH i o kojoj se raspolaže informacijama od međunarodnih sigurnosnih organa da je jedan od najvećih organizatora međunarodnog lanca krijumčarenja ljudima na zapadnobalkanskoj ruti, saopćila je Služba za poslove sa strancima.

U saopćenju se navodi da je pravovremenom i koordiniranom akcijom od strane inspektora za strance izvršen pronalazak osobe inicijala S.A.S.S, državljanina Iraka.

Prema istom je izrečena mjera protjerivanja iz BiH i stavljanje pod nadzor u Imigracioni centar, kako bi se stvorili svi neophodni uslovi za njegovo udaljenje iz BiH.

Služba će i u narednom periodu u saradnji sa drugim nadležnim, kako domaćim, tako i međunarodnim sigurnosnim organima, preduzimati ovakve i slične aktivnosti, koje imaju za prioritetni cilj otkrivanje i sprečavanje neregularnih migracija, te samim tim davanje doprinosa zaštiti ukupne sigurnost građana na području BiH, saopćeno je.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija