BiH se opredijelila za Evropu, volju građana sada mora aktivno podržati i država

BiH se opredijelila za Evropu, volju građana sada mora aktivno podržati i država


Adis Ahmetović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, prokomentarisao je današnje održavanje izbora u BiH rekavši kako rezultati pokazuje jasno opredjeljenje države za Evropu.

– Današnji izborni rezultati ne samo da ukazuju na jasan znak, već i daju empirijski dokaz da su liberalne snage u zemlji prevladale te da većina građana u Bosni i Hercegovini želi Evropski put i građansku državu. Kao socijaldemokrat posebno sam zadovoljan ovim rezultatom i od srca čestitam Željku Komšiću i Denisu Bećiroviću na njihovim impresivnim izbornim rezultatima. Volju građana sada mora aktivno podržati i država, moraju biti zaštićeni od destruktivnih utjecaja. Jasna pobjeda Komšića i Bećirovića su jasni pokazatelji da je etničko-nacionalna ideologija Daytona zastarjela i da je stvar prošlosti.

Ahmetović dodaje kako ništa ne smije stati na put evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine nakon ovih izbora.

– Jasna je želja većine u cijeloj zemlji za kurs reformi. Kao njemački vanjski političar snažno podržavam te snage!, rekao je Ahmetović


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija