Bijedić: “Neće nas niko ucjenjivati!”

“Svi mi u rukovodstvu stranke znamo šta je suština ovih obraćanja po društvenim mrežama i kojekakvih poruka koje nam stižu”. Vijećnici Socijaldemokrata (SD) BiH u Gradskom vijeću (GV) u Lukavcu, Jakub Mahovkić, Emir Begović i Armando Osmanović, na društvenim mrežama su objavili informaciju da napuštaju Klub SD-a u GV Lukavac.

“Iako neki vijećnici žele dati još jednu šansu (sa kratkim rokom) Enveru Bijediću da podnese ostavku, znajući ishod toga, očekujemo da će nam se većina njih, a najvjerovatnije svi, uskoro pridružiti”, stoji između ostalog u Facebook objavi vijećnka Jakuba Mahovkića.

U Tuzlanskom kantonu je poznato da jedan broj članova Gradske organizacije SD Lukavac, predvođeni aktuelnim gradonačelnikom Lukavca Edinom Delićem, koji je javno podržao Osmorku, posebno NiP Elmedina Konakovića, već duže vremena nemaju kounikaciju sa Centralom stranke, kao ni sa predsjednikom Enverom Bijedićem.

“Ova priča vijećnika iz Lukavca nije nikakva tajna i njome se pokušava ucijeniti rukovodstvo stranke.

Ne pristajemo ni na kakva dopisivanja, niti naređivanja nižih nivoa višim nivoima stranke. Jednostavno, sve što neko želi uraditi neka se obrati organima stranke. U narednih 7 do 10 dana ćemo imati sjednicu Predsjedništva SD-a, a najdalje u roku od mjesec dana i sjednicu Glavnog odbora, gdje će se o ovim pitanjima raspravljati.

Ako gospoda iz Lukavca želi ići negdje, a već dugo znamo da su se priklonili nekim drugim političkim subjektima, neka im je sretno.

Neka se ti drugi subjekti okoriste njihovim članstvom i političkim uticajem”, kazao je za Politicki.ba Enver Bijedić predsjednik Socijaldemokrata BiH.

Bijedić navodi da se stranci obraćaju pojedini članovi Gradske organizacije SD-a Lukavac sa informacijama da su pod pritiskom od strane nekih svojih stranačkih kolega i da “jedva čekaju da se na organima stranke riješi situacija” unutar ove organizacije.

“Svi mi u rukovodstvu stranke znamo šta je suština ovih obraćanja po društvenim mrežama i kojekakvih poruka koje nam stižu.

Iskreno ne zamjeram tim vijećnicima. Oni rade kako im gradonačelnik naredi koji je, zahvaljujući podršci SD-a došao na poziciju gradonačelnika.

Ponavljam, svako ima pravo da ide gdje hoće, ali niko nema pravo ucjenjivati bilo koga”, poručio je Bijedić u izjavi za Politicki.ba

O tome da je NiP već ranije obećao Deliću “neke mrve” vlasti na nivou Federacije, zasad nema zvaničnih informacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79