Bingo želi kupiti FIS, evo šta na to kaže Pero Gudelj

Bingo želi kupiti FIS, evo šta na to kaže Pero Gudelj


Kompanija Bingo Tuzla zainteresovana je za preuzimanje polovine vlasništva u kompaniji FIS Vitez, saznaje BiznisInfo. Podsjetimo da je su suvlasnici FIS-a Pero Gudelj i njegova bivša supruga Snežana Gudelj, koji imaju po 50 posto kapitala.

Podsjetimo, također, da je Gudelj krajem prošle godine ekskluzivno za BiznisInfo otkrio da je spreman prodati svoju polovinu vlasništva, a ta vijest tada je kao bomba odjeknula u javnosti.

Informaciju o tome da razmatraju mogućnost potencijalne investicije, za BiznisInfo su sada potvrdili iz kompanije Bingo.

– U skladu sa strategijom dugoročnog plana razvoja naše kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine, analiziraju se investicijski potencijali kao sastavni dio strategije – kazala nam je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga firme Bingo.

U tom kontekstu, kako je dodala, a uzimajući u obzir najave o mogućoj prodaji udjela u kompaniji FIS, obratili su se Konkurencijskom vijeću “za mišljenje o obavezi prijave koncentracije kao sastavnog dijela analize investicijskog potencijala kupovine udjela u drugim kompanijama”.

– Bingo će u skladu sa strategijom razvoja nastaviti u kontinuitetu da analizira potencijale za daljnji rast i razvoj kompanije – kazala nam je Paunoski.

S druge strane, Gudelj kaže da je odustao od prodaje.

– Ja sam bio u razgovorima i odustao sam, nisam bio zadovoljan finansijskom ponudom. Tako da više nisam zainteresovan za prodaju – kaže sada Gudelj za BiznisInfo.

Dodao je da ne zna da li je drugi suvlasnik zainteresovan.

– Nezvanično sam čuo da moja bivša žena sa nekim direktorima iz FIS-a dogovara prodaju svog udjela, ali nemam pouzdanih informacija o tome – zaključuje Gudelj.

Obratili smo se i zvanično službi za odnose sa javnošću FIS-a i zatražili informaciju u kojoj fazi je proces i da li nam mogu kazati koji od dva suvlasnika FIS-a je zainteresovan za prodaju.

– Tokom protekle godine, suvlasnik FIS-a, gospodin Pero Gudelj je u medijima izjavio da namjerava prodati svoj 50-postotni udio u kompaniji. Vjerojatno, vođeni tom informacijom, u kompaniji Bingo su iskazali interes za kupovinom. Međutim, u ovom trenutku ne postoje otvorene realne aktivnosti koje bi mogle dovesti do promjene vlasničke strukture – kazala nam je Dijana Brkan, voditeljica marketinga u FIS-u.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija