Bisera Turković poručila Konakoviću da je nesposoban

Bisera Turković poručila Konakoviću da je nesposoban


Više od 50 državljana Bosne i Hercegovine ili ljudi koji imaju pravo na bh. državljanstvo, kako je to objašnjavao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova, gotovo 40 dana su u potrebi za evakuacijom iz Gaze koju izraelska vojska svakodnevno granatira i gdje svakodnevno ginu deseci ljudi. Niko od bh. državljana do danas nije evakuiran iz Gaze!

Ministarstvo vanjskih poslova na čelu s Konakovićem sporadično je obavještavalo javnost o mogućnostima evakuacije, ali činjenica je da dosad nisu imali uspjeha.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić, poetski nadahnut, na društvenim mrežama je opisivao svitanje pustinjske zore na putu prema Gazi, obavještavajući javnost da bi konačno trebao biti evakuiran dio državljana BiH.

I bivša ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković očito smatra kako evakuacija bh. državljana iz ratne zone ide krajnje traljavo, pa se oglasila na društvenim mrežama, sugerirajući koliko su evakuacije u njenom mandatu bile uspješne.

Turković je napravila prikaz od 2020. do januara 2023. godine. Koliko je bilo evakuacija bh. državljana iz raznih zemalja i u kojim rokovima, možete vidjeti ispod


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija