Bit će nekoliko linija: Sarajevo uvodi 24-satni javni prijevoz, noću besplatno za građane

Bit će nekoliko linija: Sarajevo uvodi 24-satni javni prijevoz, noću besplatno za građane


Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Adnan Šteta, najavio je uvodjenje 24-satnog javnog prijevoza u Sarajevu, koji će početi s radom od 1. januara 2024. godine. Ova odluka ima za cilj poboljšanje kvalitete usluge, povećanje sigurnosti i zadovoljenje potreba građana u vezi s javnim prijevozom.

Uvođenjem noćnih vožnji, građani će imati besplatan pristup javnom prijevozu tokom noći.

Planirane su linije tramvaja od Ilidže do Baščaršije, trolejbusa od Dobrinje do Jezera i autobusa iz centra do Vogošće. Ministarstvo saobraćaja financirat će besplatne noćne usluge.

Ministar Šteta izjavio je da će novi sistem javnog prijevoza uključivati moderna vozila s videonadzorom, prateći tako svjetske standarde i stvarajući uslove za siguran i kvalitetan prijevoz tokom 24 sata. Nabavka novih trolejbusa, tramvaja i autobusa svjedoči o velikim ulaganjima u poboljšanje javnog prijevoza.

Ova inicijativa pridonosi promjeni kulturnih navika u vezi s korištenjem javnog prijevoza, dok Ministarstvo saobraćaja nastavlja pratiti potrebe građana i razvijati nove pruge, linije i vozila kako bi Sarajevo postalo primjer u regiji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija