Bivša radnica kladionice otkrila kako je raditi ovaj posao: “Plata 1.000 KM. Radno vrijeme 10h-23h”

Na redakciju portala Crna-Hronika stigla je ispovijest sad već bivše radnice Premijer Kladionice iz Laktaša, Jelene Vidović koja je otkrila kako i za koliko je radila navedeni posao.

Svima je dobro poznato da su radnice kladionica jedne od prvih ugroženih radnih mjesta koje su redovno na meti kriminalaca i lopova. Pored toga, kako kažu slabo su plaćene.

Evo kako ovo radno mjesto opisuje Jelena Vidović iz Laktaša.

“Premier sport kladionica svoje radnice drži u najgorem radnom režimu. Rade bez slobodnog dana, godisnjeg imaju samo 7 dana i to kad oni kolektivno odrede. Jedna radnica radi 7 dana po 10 sati da bi druga bila na godišnjem i kad ova dodje ona ide na godišnja a koleginica radi 10 sati.

Radno vrijeme im je svaki drugi dan od 10h-23h, sto znači da rade po 13h sati. Na to sve trpe vrijeđanje, ponižavanje, mobingovanje od strane šefa, tj. voditelja banjalučkog sektora.

Teško psihičko maltretiranje trpe te jadne čene, majke, sestre za platu 1.000 KM, koja je 700 KM na banku a 300 KM u kovertu. Kažu da im je psihičko opterećenje i mobingovanje od svega, obavještvaju poslodavca ali on ne reaguje. To znači da poslodavac Premier sport krije i podržava maltretiranje svog voditelja banjalučkog sektora.

Molim vas objavite da bi se ovo spriječilo, da bi buduće radnice a to su žene i majke mogle u miru i po zakonu da rade svoj posao i zarade ionako malu i bijednu platu. Radila sam tu i bila prinuđena zbog psihičkog maltretiranja, mobinga, male plate, nemajući slobodan dan a ni godišnji odmor dati otkaz a bila sam stalni radnik.

Moja najveća želja i napor je da se Premier firma osvjesti, počne da uvažava svoje radnice, radi po zakonu i zaštiti svoje radnice od psihičkog pritiska i mobinga na radnom mjestu. Unapred hvala na objavi, zahvalna bivša radnica Premiera 😔” – izjavila je Jelena Vidović piše Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79