(VIDEO) Počasni krug za mladog profesora Mirnesa Čurića u Travniku

(VIDEO) Počasni krug za mladog profesora Mirnesa Čurića u Travniku


26. aprila.2023. godine na magistralnom putu M-5, na ulazu u naselje Kalibunar, iz pravca Turbeta, desila teška saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovala tri motorna vozila.

Kao što možemo vidjeti, nažalost preminuo je vozač putničkog automobila marke Škoda u kojem je bio mladi profesor matematike i informacije Mirnes Čurić piše Crna-Hronika.

Mirnes Čurić (1997.), koji je bio profesor matematike i informatike u JU Osnovna škola “Vitovlje” u Vitovlju. Pogledajte kako je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je nažalost preminuo mladi Mirnes.

 

Njegovi prijatelji jučer su provozali počasni krugo travničkim cestama kako bi se sjetili svog prerano preminulog prijatelja, prof. Mirnesa Čurića

“Prije svega da se zahvalim našem Nerki i Emrahu i naravno Supream Tunesu i Up10s momcima koji su ovo organizovali i podržali ovaj projekat. Danas nisam spremio nikakav govor jer nisam ni znao za ovo. Dao sam kratki intervju u kome nisam mogao pokazati koliko mi ovo znači jer sam tek u toku vožnje kad sam vidio koliko je auta i ljudi došlo osjetio koliko je ovo lijepo i veliko bilo.

Svaka akcija, svako sjećanje mi pokazuje koliko je zapravo dobar momak bio taj moj najbolji prijatelj. Ponosan sam na njega i vjerujem da je on ponosan na sve nas koji smo ga voljeli.

Ovaj lijep gest je poruka svima nama da budemo dobri i vedri ljudi, kao što je Mirnes bio, da se poštujemo i volimo međusobno da bi što više dobra ostalo iza nas jer ćemo se svi opet sresti.” – izjavio je Safet Mameledžija

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Bio je vedar čovjek, savjetnik, drug, podrška i uzor mnogima. Riječima ne mogu opisati šta je bio za mene od one školske klupe u prvom osnovne do dana današnjeg i ne mogu vam reći koliko mi ovaj bunar znači. On je ovo zaslužio, ali i mnogo više od ovoga, kazao je njegov prijatelj iz djetinjstva Safet Mameledžija.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija