Bivšem direktoru inspekcije u Tuzli ponovo će se suditi za visoku korupciju

Bivšem direktoru inspekcije u Tuzli ponovo će se suditi za visoku korupciju


Bivšem direktoru Uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona Besimu Durakoviću nakon oslobađajuće presude ponovo će se suditi za visoku korupciju.

Vijeće Kantonalnog suda u Tuzli je uvažilo žalbene navode Tužilaštva Tuzlanskog kantona i donijelo rješenje kojim se ukida prvostepena oslobađajuća presuda Općinskog suda Tuzla za Besima Durakovića, bivšeg direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, kao i za druge optužene osobe u ovom predmetu. Riječ je o Šefiku Hodžiću, Ahmetu Bajriću i Osmanu Džafiću.

“Kantonalni sud Tuzla je ukinuo prvostepenu presudu i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno suđenje”, naveli su iz Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Podsjećamo, optužnicom Tužilaštva Tuzlanskog kantona iz augusta 2016. godine se Besim Duraković tereti da je obavljajući funkciju direktora KUIP TK počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u sticaju sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlašćenja, sprečavanje dokazivanja, protivzakonito posredovanje i krivotvorenje isprave. Hodžić, Bajrić i Džafić su optuženi također za različita koruptivna krivična djela.

Iz Općinskog suda u Tuzli su potvrdili da je u krivičnom predmetu protiv Besima Durakovića i drugih, nakon ukidanja presude i vraćanja na ponovno suđenje, zakazan ponovni glavni pretres za 22. decembar 2022. godine.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija