Bivšem hrvatskom ministru prijeti do osam godina zatvora

Bivšem hrvatskom ministru prijeti do osam godina zatvora


Hrvatska policija objavila je danas da će prijaviti bivšeg ministra Marija Banožića za krivično djelo “izazivanja saobraćajne nesreće u cestovnom prometu”.

Prema policijskom izvješću, Banožić je, kršeći saobraćajne propise, izazvao nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake.

Ako tužilaštvo prihvati ovu prijavu, a ona rezultira optužnicom, Banožiću prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora. Nesreća se dogodila kada je Banožić, vozeći iz smjera Vinkovaca prema Županji, pokušao obaviti preticanje s lijeve strane teretnog vozila. U rezultatu tog manevra, došlo je do sudara s kombi vozilom kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak, koji je, nažalost, preminuo na licu mjesta.

Advokati i saobraćajni stručnjaci ističu da se vjerovatno radi o nehaju, s obzirom na trenutne informacije, a meteorološko vještačenje bit će ključno za utvrđivanje okolnosti nesreće, posebNe u vezi s vidljivošću u trenutku preticanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija