Opasni kriminalac se žalio na uslove u državnom zatvoru: “Bez razloga me tuku, tretiraju me kao Al Caponea”

Milan Matković iz Trebinja, koji je optužen kao vođa organizirane grupe koja se bavila krijumčarenjem većih količina kokaina iz Južne Amerike, na današnjem ročištu u Sudu BiH ponovo se žalio na hranu i postupanje uposlenika Državnog zatvora u Vojkovićima.
Slali audioporuke i videosnimke

“Oni kao da se natječu sa mnom kako da me kazne, ničim to nisam zaslužio, nemam disciplinski prekršaj. Vrše pretres kod mene, odvajaju me od ostalih. Ja se tamo tretiram kao Al Capone”, kazao je Matković, piše Avaz.

On je rekao da su ga poslali na alergotest, a on, ustvari, ne podnosi povrće. Naveo je da je kirurg dva puta tražio da ga pošalju na operaciju žuči u bolnicu „Srbija“, ali da je uprava zatvora to odbila.

Matković je sudskom vijeću putem svoje odvjetnice Lejle Čović dostavio zahtjev da mu se produži telefonski razgovor sa suprugom i djetetom na pet minuta, a s majkom tri puta po deset minuta.

Predsjedatelj vijeća sudaca Miroslav Janjić rekao da će razgovarati s upravom zatvora u vezi s njegovim zahtjevom. Inače, danas je državni tužitelj Igor Dubak sa svjedokom Suadom Hasanovićem nastavio prikazivanje Sky komunikacija između optuženih.

Oni su jedni drugima slali audioporuke, videosnimke i fotografije. Tako su utvrdili da je Sky nadimak General koristio optuženi Mitar Blagojevića iz Foče.

“Đe si, đenerale”, javljao mu se optuženi Matković i poslao mu svoju fotografiju.

Njih dvojica su uz fotografiju pumparice razgovarali o njenoj cijeni, a koju su kupili za 1.200 KM. Slikali se s automatskim puškama

Prikazana je i fotografija Mitra Blagojevića na kojoj on i još jedna osoba drže automatske puške.

Predočene su komunikacije Matkovića s optuženima Draganom Stupićem, Vladicom Rakićem i Draženom Šinikovićem s kojim je razgovarao o kupovini kamiona. Matković je zezao Stupića koji mu je poslao fotografiju iz restorana.

“Što jede taj moj kumašin. Nešto ti to malo po tanjuru, sigurno je skupo. Imaš pozdrav od Generala”

Optuženi Miroslav Čalija iz Mostara, za kojeg tužiteljstvo tvrdi da je koristio Sky nadimak Rođo, nije komunicirao s Matkovićem na način kao i ostali. S njim je Matković uglavnom komunicirao u vezi s kupovinom zemljišta u mjestu Željava kod Mostara i gradnjom nekretnine u Ivanjici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79