Bivši borac sjekirom udario komšiju jer je puštao srpske narodnjake

Kazna od 16 mjeseci robije prijeti ratnom veteranu (58), pošto je sjekirom udario komšiju jer je puštao srpsku narodnu muziku u dvorištu, pišu hrvatski portali.

Prema optužnici koju je ovih dana protiv njega podiglo državno tužilaštvo, incident se dogodio u maju prošle godine oko 17 sati u Zagrebu.

“Nakon što je ušao u verbalni, a potom i fizički sukob sa komšijom, u namjeri da mu nanese teške tjelesne povrede, zamahnuo je sjekirom prema komšiji i udario ga njom u dlan lijeve ruke. Oštećeni je zadobio razderotinu dlana lijeve šake, prelom trupa pete kosti lijeve šake i povredu mišića i tetiva fleksora drugih prstiju u predjelu ručnog zgloba i ruke, čije su povrede teške prirode“, ističu tužioci u optužnici.

Optuženi kaže da je kobnog dana pio rakiju, dok su njegove komšije bile u dvorištu kuće i puštale srpsku narodnu muziku, što mu je smetalo, pa je otišao kod njih da ih upozori na to, a sa sobom je nosio i malu sjekiru kako bi ih zastrašio, a kako se navodi njegova namjera nije bila da bilo koga fizički povrijedi.

“Kada sam došao kod komšija i rekao im da stišaju muziku, napali su me, njih 5-6, udarajući me rukama i nogama po tijelu, zbog čega sam zamahnuo sjekirom da se odbranim i ne znam koga sam povrijedio, ali mi je žao ako nekoga jesam. Komšinicu poznajem od djetinjstva. Inače sam sa tom porodicom imao normalne komšijske odnose, nije bilo sukoba među nama, osim što sam jednom, prije mnogo godina, imao fizički sukob sa njegovim ocem. Inače, nemam problem sa alkoholom“, branio se optuženi.

Iz zvanične bilješke o dojavi u Drugoj policijskoj stanici Zagreb u 16.48 vidljivo je da je policija postupila po dojavi osobe koja navodi da joj je komšija sjekirom napao supruga.

Iz zapisnika o akloholisanosti okrivljenog Roberta proizlazi da je imao alkohola u koncentraciji od 1.77 promila.

Ranjeni komšija, njegov otac i svjedok koji se tamo zatekao navode da je optuženi prvi došao držeći sjekiru u ruci u njihovo dvorište, vičući im da će im “je*ati majku” i da će ih ubiti jer su Srbi, a sve iz razloga što su slušali srpsku narodnu muziku.

“Vidio sam da cijelo vrijeme zamahuje sjekirom prema meni pa sam podigao lijevu ruku u vazduh u namjeri da mu uzmem sjekiru, ali me je u tom trenutku komšija oštricom sjekire udario u dlan lijeve ruke. Krv je odmah počela da curi, zbog čega sam odveden u bolnicu u kojoj sam bio tri dana”, ispričao je napadnuti.

Tužioci, dakle, optužnicom traže 16 mjeseci robije, osam mjeseci bezuslovno i osam mjeseci uslovno. Optužnica je nepravosnažna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79