Bivši direktor bolnice optužen da je budžet Doboja oštetio za 82.320 KM

 

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Mladena Gajića, direktora Bolnice “Sveti Apostol Luka” u Doboju kojeg je Vlada RS naknadno udaljila sa te funkcije, a terete ga da je budžet Doboja oštetio za 82.320 KM.

– Optužnica ga tereti da je kao direktor ove zdravstvene ustanove proveo postupak javne nabavke zaštitnih odijela i maski za potrebe bolnice i Doma za starija lica Doboj pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci, ukupne vrijednosti 136.918,55 KM, koji se nije mogao primijeniti u provođenju postupka zajedničke javne nabavke, te je svjesnim kršenjem zakona i drugih propisa i propuštanjem dužnosti nadzora, koji se ogleda u tome da je umjesto ugovorene medicinske robe isporučena nemedicinska roba, oštetio budžet grada Doboja u iznosu od 82.320 KM – naveli su iz Republičkog javnog tužilaštva.

Optužnicu protiv Gajića je, naime, podiglo prije dva dana Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

– Prema navodima optužnice, Gajić je ugovor o nabavi zaštitnih odijela i maski zaključio sa pravnim licem ‘Travel for fun’ d.o.o Banjaluka, koji nije ispunjavao kvalifikacione uslove za učešće u predmetnoj nabavci u pogledu sposobnosti za obavljanje profesionalne djelatnosti – navode iz Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79