Bivši ministar u Vladi Srpske osuđen zbog zlostavljanja djevojčice

 

Predmet protiv bivšeg ministra prosvjete Republike Srpske Nenada Suzića (74) koji je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora zbog zlostavljanja djevojčice (14) konačno će biti zakazan u Vrhovnom sudu Republike Srpske, saznaje Srpskainfo.

Nenad Suzić (74) je nepravosnažno osuđen još u januaru 2021. godine i drugostepenu odluku čeka na slobodi.

Srpskainfo saznaje da je predmet protiv Suzića u planu rješavanja za ovaj kvartal, odnosno do kraja avgusta ove godine.

Nenad Suzić nije prioritet za pravosuđe Srpske, jer se optuženi brani sa slobode.

Zanimljivo je da je optuženi u pritvoru bio od juna 2019. godine kada je prijavljen slučaj seksualnog zlostavljanja tada učenice osnovne škole, pa sve do decembra iste godine.

Tada dolazi do obrta i optuženi se pušta iz pritvora uz mjere zabrane i to zbog propusta banjalučkog tužilaštva.

Naime, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije ponudilo dokaze koji bi sudu pružili opravdane argumente za produženje pritvora, pa je bivši ministar prosvjete i kulture Srpske Nenad Suzić optužen za polno nasilje nad djevojčicom, pušten da se brani sa slobode.

Nakon puštanja iz pritvora, Suziću je izrečena mjera zabrane odnosno zabrana prilaska djevojčici na 100 metara.

Prvostepenom presudom Okružnog suda u Banjaluci optuženom je izrečena mjera bezbjednosti potpune zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontakt s djecom, saopštio je ranije Okružni sud u Banjaluci.

Suzić je uhapšen 5. juna 2019. godine, nakon što je slučaj zlostavljanja djevojčice prijavljen policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79