Bivši srbijanski fudbaler uživo u programu masakre na Markalama i u Miskinovoj ulici nazvao lažnim

Bivši srbijanski fudbaler uživo u programu masakre na Markalama i u Miskinovoj ulici nazvao lažnim


Relativizacija historije, izjednačavanje žrtve i agresora, negiranje i osporavanje zločina i genocida, samo su neke od radnji kojima srbijanski zvaničnici godinama pokušavaju oblikovati narativ o agresiji na Bosnu i Hercegovinu, koliko god to svakoj normalnoj osobi, bez obzira na vjeru i naciju, bilo degutantno i sramotno.

Istu praksu gledamo i sada kada Rusija vrši invaziju na Ukrajinu, a pojedinci nalaze krivce u svakome osim onima koji svojom agresijom uništavaju živote drugih.

Tu ulogu je ovoga puta na sebe preuzeo bivši srbijanski fudbaler Dušan Savić koji je u jutarnjem TV programu iznio zaista šokantne i sramotne tvrdnje, prenosi Oslobođenje.

“Ovo je jedan projekat koji je davno osmišljen i koji se decenijama sprovodi. Imali smo nešto slično u Crnoj Gori, gdje su po istom receptu htjeli zavaditi Srbe i Crnogorce, jedan isti, bratski narod i Bogu hvala da nije došlo do ovakvih stvari.

“Boli me svaka rana i Ukrajinca i Rusa, jer to je isti narod, a zlikovci sa strane, zna se ko su, to su Brisel, Vašington, London, Berlin, Vatikan, su ovo napravili da bi se približili Rusiji i napravili raketne baze da gađaju Rusiju, to je stari plan. Ja opet kažem, branim Rusiju, a žalim Ukrajinu, jer i Rusi i Ukrajinci su najmanje krivi za to. Rusija mora da se brani”, govorio je Savić, na što je uslijedila konstatacija voditelja da se “brane” napadajući Ukrajinu koja njih nije napala.

Savić je potom rekao da se NATO-u ne može vjerovati, istovremeno navodeći za primjere masakre u ulici Vase Miskina i Markalama počinjenim tokom velikosrspke agresije na Bosnu i Hercegovinu, a koje je Savić ovom prilikom nazvao ‘lažnim’.

“Nije ih niko napao, govorim o širenju NATO-a. Da li vjerujete NATO-u? Pa to su takvi licemjeri i lažovi, Amerikanci i Englezi, NATO pakt, da smo se u to uvjerili u to milion puta, toliko laži o Vasi Miskina, Markalama, svemu što su o nama pričali”, izrekao je Savić u programu uživo.

Činjenica da se u Srbiji redovno mogu čuti poruke koje otvoreno negiraju srpske zločine, pa čak i samu agresiju na Bosnu i Hercegovinu i grad Sarajevo, zaista predstavlja jedan sumoran pokazatelj poremećenih sistema vrijednosti koje vladaju u ovom društvu, a koje se očituju takvim ‘bolesnim’ nebulozama kakve je izvjesni Savić bez imalo stida izrekao u programu uživo.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija