Biznismen Seyo Boy javno poručio: “Evo zašto sam protivnik plaćanja kreditnom karticom”

Pravi poznavaoci narodne muzike veoma dobro se sjećaju nekadašnjeg miljenika tinejdžerki, mladih djevojaka, a kasnije i odraslih žena, koji je svojevremeno bio izuzetno popularan na regionalnoj estradi. Karijeru je započeo kao Sejo Boy, a danas se predstavlja svojim prezimenom Sejo Hamzić.

Sejo se danas bavi iznamljivanjem automobila.

“Mnogi su već upoznati da sam pokrenuo rent a car agenciju i za kratko vrijeme doveo firmu među vodeće u čitavoj BiH u toj oblasti. Danas se mogu pohvaliti da posjedujem preko 60 vozila u svojoj floti.”

Na svom instagram profilu odgovorio je zašto je protivnik plaćanja kreditnom karticom

“Zašto sam protivnik plaćanja kreditnom karticom? Kada odem u restoran i platim ceh od 50€ tom istom vlasniku će ostati 50€. Vlasnik restorana će sa tim novcem otići i platiti pranje auta u vrijednost od 50€. Vlasnik autopraone će otići na šišanje i platiti šišanje 50€. I tako bezbroj puta 50€ će zadržati istu vrijednost.

Međutim, kada platite sa kreditnom karticom u prosjeku banka uzme 2,5% za izvršenu transakciju što je u prevodu 1,25€. Nakon 36 plaćanja sa kreditom karticom u vrijednosti od 50€ banka od provizija zadrži 45€ ostalih 5€ ostaje dalje da se “vrti”. To je to novo doba, to je ta digitalizacija. To je moderno robovanje!

Nekadašnji pjevač otvorio dušu: Ucjenjivao me vlasnik poznate TV stanice. Sada imam više od 60 automobila

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SEJO BOY (@sejo_boy1)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79