Bogatstvo Radoičića u Srbiji: Firme, hotel, vila, milioni eura…

Pet firmi, poslovni prostori, hotel na Kopaoniku, vila u elitnom dijelu Beograda – sve to je u Srbiji zvanično u vlasništvu Milana Radoičića, pokazuje istraživanje Radija Slobodna Evropa (RSE).

Radoičić, koji je javno preuzeo odgovornost za oružani napad na kosovsku policiju u selu Banjska, vlasništvo nad tom imovinom dijeli sa biznismenom sa severa Kosova Zvonkom Veselinovićem i njegovim bratom Žarkom.

Firme koje se vode na njih su samo u 2022. godini zaradile preko 24,5 miliona eura, podaci su iz finansijskih izvještaja koje je analizirao RSE. Tolika im je bila zarada nakon oporezivanja.

Vrijedni ugovori sklapani su sa državom – gradovima u Srbiji i različitim javnim preduzećima.

Tako je posao izgradnje mosta kod Kraljeva, za oko milion eura, dogovoren sa njihovom firmom tri dana nakon oružanog napada na sjeveru Kosova.

Vlada Srbije i nadležno ministarstvo do objave teksta nisu odgovorili na pitanja RSE na osnovu čega firme Radoičića i braće Veselinović osvajaju tendere.

Bez odgovora je i pitanje da li se saradnja sa državom prekida nakon što je Radoičić označen kao organizator napada u Banjskoj. Na pitanja o poslovanju i imovini nisu odgovorile ni firme u vlasništvu Veselinovića i Radoičića.

Visoke zidine, kamere i obezbjeđenje, od očiju javnosti kriju vilu od gotovo 500 kvadrata u elitnom kraju Beograda.

Vila sa bazenom i plac od 15 ari u blizini fudbalskog stadiona Crvene zvezde, vode se na firmu “Inkop”.

Prosječna cijena kvadrata za kuće u toj beogradskoj opštini je oko četiri hiljade eura, podaci su agencija za nekretnine za 2023. godinu.

To znači da bi vila u vlasništvu Radoičića i braće Veselinović na tržištu vrijedila najmanje dva miliona eura.

Ostatak istraživanja RSE pročitajte na OVOM linku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79