Bolna ispovijest oca preminule bebe: Vidio sam je i živu i poslije sam morao da je identifikujem

Bolna ispovijest oca preminule bebe: Vidio sam je i živu i poslije sam morao da je identifikujem


Dejan Jevremović otac preminule bebe iz Šapca nije mogao da sputa emocije dok je govorio o tragediji koja je pogodila njegovu porodicu.

  • Držimo se. Za Badnje veče mojoj supruzi su krenuli bolovi i krenuli smo u bolnicu. Porođajni bolovi krenuli su tokom devetog januara, kada je bila otvorena jedan prst. Doktorka koja ju je pregledala rekla joj je da ne drami, jer šta će raditi kada bude bila otvorena sedam prstiju – počinje svoju ispovijest Darko Jevremović.

Kako dalje navodi, otvaranje je išlo prirodnim tokom, primila je i epidural i samo se čekalo da dijete izađe. Nakon sat i po vremena Darko dobija potpuno drugačije informacije.

  • Zvoni mi telefon sa čestitkama i sa informacijom da su žena i dijete dobro, da je bilo komplikacija i da je morao da se uradi carski rez – priča sa knedlom u grlu Darko, koji navodi da ga je žena pozvala, nakon što se probudila i rekla da su je namučili, ali da su dobro.

Dijete joj niko nije donio da pogleda, kao ni uveče kako joj je obećano, ističe Jevremović.

  • Njoj su rekli da je dijete dobro, a uveče je ušla jedna od sestara i rekla da je dijete nije dobro, da su joj snimili pluća i da mora za Tiršovu i zatvorila vrata. Dijete je stiglo u Institut u deset sati i dijete se nagutalo svega. Tada je dijete disalo pomoću kiseonika, rekli su mi da se bave njime i da zovem kasnije. Nikakvog podoja nije bilo, moja žena ni u jednom momentu nije vidjela dijete, što je obaveza – kaže Jevremović.

Sutradan sam zvao doktorku, nije se javljala, a kada se javila pitala me kako je dijete.

  • Ja vama da kažem kako je dijete, valjda vi meni treba da kažete. Pozvali su me iz Instituta u Tiršovoj, otišao sam tamo i dvije doktorice su me odvele da vidim dijete, aparat je disao umjesto nje. Treći dan je bilo kada sam pozvo Institut, rekli su mi da nemaju lijepe vijesti i da je dijete preminulo 12. januara u 12:45h. Vidio sam je i živu i poslije sam morao da je identifikujem – kaže vidno uznemireni otac sa suzama u očima za Prvu televiziju.
  • Moramo da sačekamo nalaz obdukcije. Mi ćemo bolnicu tužiti. Niko ne može da kaže da je trebalo osam sati da se čuje da se dijete nagutalo plodove vode i ja sam se oglasio da se ovo nikome ne bi dogodilo. Ne dao Bog da se ikome ovo desi – kaže nesretni otac, koji ističe da ne upire prst ni u koga.

Moja supruga je izašla čim sam joj saopštio da je naša kćerkica preminula, ističe za Prvu.

  • Nije željela da ostane, trenutno smo kod njenih roditelja. Nije mogla da izdrži da vidi kako donose drugu djecu majkama, plakale su zajedno sa njom – kaže Dejan, koji navodi da je njegova supruga jaka i psihički i fizički.

Ministrica zdravlja Danica Grujičić naložila je se sprovede vanredni inspekcijski nadzor od strane Ministarstva zdravlja, a iz bolnice “Dr Laza K. Lazarević”, gdje se porodila Dejanova supruga Jovana Jevremović, nisu saopštili kada će njihova komisija završiti svoju “istragu”, prenosi Blic.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija