Bolne riječi Anela Bećirspahića: Puno je tu nelogičnosti, ubili su mi ženu i bebu

Anel Bećirspahić, suprug rahmetli Azre, porodilje koja je preminula u martu prošle godine u Kantonalnoj bolnici u Bihaću govorio je za Avaz TV.

Nakon što su obavljena dva vještačenja medicinske dokumentacije, u Banjoj Luci i Tuzli, Bećirspahić je rekao da je uočio nelogičnosti.

– U prvom vještačenju je napisano da nije jasno zašto niko nije reagovao, a u zaključku da niko nije kriv. Kako vještak može reći nije nam jasno zašto niko nije reagovao i niko nije kriv? – kaže, između ostalog.

On se u razgovoru prisjetio perioda prije porođaja i dana kada je zadnji put ugledao svoju Azru.

Mišljenja vještaka su različita i u vezi malene Merjem, u jednom nalazu se navodi da je beba rođena sa jedva čujnim otkucajima srca, dok se u drugom navodi da je preminula u stomaku. O svemu tome je govorio Bećirspahić.

Tražeći medicinsku dokumentaciju naišao je i na fotografije preminule Azre i Merjem.

– Bio sam jako zabrinut i rekao joj da mi javi kada krene na porod, ali sam znao da neće javiti da nas ne brine – rekao je Bećirspahić.

Cijeli intervju pogledajte u videoprilogu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79