Bolnica zaposlila čak 14 čistačica: Na konkurs se javilo 67 kandidata

Bolnica zaposlila čak 14 čistačica: Na konkurs se javilo 67 kandidata


Konkurs je privukao veliku pažnju, s ukupno 67 kandidata koji su prošli proces pisane provjere i intervjua. Opća bolnica u Bjelovaru uspješno je završila dva konkursna postupka, zapošljavajući ukupno 14 novih čistačica i čistača.

Konkursni postupak sastojao se od dva kruga: pisanog ispita i usmenog intervjua. Jedini uslov za prijavu bila je završena osnovna škola. Svi kandidati su morali proći test znanja koji je obuhvatao poglavlja smjernice za postupke čišćenja, učestalost čišćenja/dezinfekcije po funkcionalnim područjima i standardni operativni postupak čišćenja u zdravstvenim ustanovama.

Nakon pisanog ispita, pkomisija je s kandidatima obavilo razgovore kako bi utvrdili njihove interese, profesionalne ciljeve, motivaciju za rad na radnom mjestu spremačice, stečeno radno iskustvo u struci te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Izabrani kandidati zaključit će ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz probni rad od jedan mjesec.

Prema neslužbenim informacijama, prosječna neto plata čistačice u bolnici iznosi oko 1,500.00 KM mjesečno. Ova konkurentna plata, uz sigurnost stalnog zaposlenja, činila je ovu poziciju privlačnom za mnoge kandidate.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija