Nakon što je dobio otkaz u javnom preduzeću u Srebreniku borac Armije BiH stupa u štrajk: “Ide šator i štrajk glađu”

Nakon što je dobio otkaz u javnom preduzeću u Srebreniku borac Armije BiH stupa u štrajk: “Ide šator i štrajk glađu”


Demobilisani borac Armije Bosne i Hercegovine, Hazim Halilović, saopštio je da je dobio otkaz na svom radnom mjestu. Ovaj potez je izazvao ogorčenje među njegovim saborcima i širom javnosti, s obzirom na njegovu dugogodišnju službu i doprinos odbrani zemlje.

U izjavi za Crnu Hronika Hazim je istakao da je otkaz uslijedio bez prethodne najave i bez pružanja odgovarajućeg objašnjenja. “Ovo je udarac ne samo meni, nego svim borcima koji su dali svoje živote za ovu zemlju,” rekao je Hazim Halilović za portal Crna-Hronika.

“Ne mogu šutjeti na ovu nepravdu i najavljujem štrajk kao vid protesta. Na šatoru ću postaviti ljiljane i boračku uniformu je sam sa nepunih 18 godina stan na branik države”

Hazim Halilović je radio u Javnom preduzeću “9. septembar” D.D. Srebrenik a kako tvrdi direktor preduzeća i njihov pravnik oduzeli su mu ljudska prava iz njima poznatih razloga. Kaže da je uredno izvršavao sve obaveze i da nije imao nikada niti jednu zamjerku.

Hazim je odlučio pisati i gradonačelniku Srebrenika Adnanu Bjeliću i od njega tražio pomoć.

“Obavještavam vas da ću dana 15.7.2024. godine stupiti u štrajk ispred zgrade Organa Uprave Grada Srebrenika koristeći svoje ustanom zagarantovano pravo na mirno protestovanje radi nepravde koja mi je učinjena u JP 9 Septembar d.d. od strane direktora i pravnika a o čemu sam obavijestio i gradonačelnika da se uključi u rješavanje mog problema a o čemu ni do dan danas nisam dobio nikakav odgovor iako sam demobilisani borac i sve svoje radne zadatke sam ispunjavao maksimalno.

Prvih 5 dana bit će štrajk gdje ću koristiti hranu i vodu a poslije  ako mi se ne ispune zahtjevi stupam u štrajk glađu do ispunjenja mojih zahtjeva” – Hazim Halilović


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija