Vlada RS nema para za policajce: Milioni za projekte, ali ne i za nagrade

Vlada RS nema para za policajce: Milioni za projekte, ali ne i za nagrade


Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske od novembra prošle godine nije isplatilo jubilarne nagrade za 30 godina službe svojim pripadnicima, otkriva Capital.ba.

Više od 130 policajaca čeka isplatu nagrade u iznosu od tri prosječne plate, ali u budžetu nema sredstava za njih.

Predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova, Anica Jondić, potvrdila je da je 41 pripadnik MUP-a u novembru prošle godine stekao pravo na jubilarnu nagradu, dok su još 93 policajca dobila isto pravo u decembru.

Ukupno je potrebno 1.078.000 KM za isplatu ovih nagrada, ali sredstva nisu obezbijeđena.

“MUP je imao sredstva za jubilarne nagrade, ali je Vlada rebalansom budžeta skinula 5.450.000 KM sa te stavke u novembru,” rekla je Jondić.

Situacija je dodatno razočaravajuća jer su prema svim ostalim budžetskim korisnicima izmirene obaveze, osim prema pripadnicima MUP-a.

Neki policajci su u međuvremenu otišli u penziju, a MUP je time prekršio zakon jer nije izmirio zaostale obaveze prije njihovog penzionisanja.

Jedan od policajaca, ogorčen zbog situacije, izjavio je za Capital: “Neko treba da mi kaže da Republika Srpska nema milion maraka za nas koji smo za nju davali svoju krv, a ima za sulude projekte i gluposti. Pa samo za onaj teniski teren u Banjaluci u kojem se legu žabe su dali 50 miliona maraka, a nemaju sredstava za policajce. Sram ih bilo.”



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija