Borba protiv kriminala u Mostaru: Grad kontaminiran drogama, ali bez svirepih likvidacija

Borba protiv kriminala u Mostaru: Grad kontaminiran drogama, ali bez svirepih likvidacija


Mostar se suočava s problemom kontaminacije opojnim drogama, pri čemu je “speed” najzastupljeniji među konzumentima, posebno među mlađim korisnicima. Prema riječima Mirze Rožajca, načelnika sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), borba protiv kriminaliteta u posljednjih godinu dana značajno je unaprijeđena.

Iako u Mostaru nisu zabilježeni slučajevi svirepih likvidacija, što se smatra pozitivnim u odnosu na druge regije Federacije BiH, Rožajac ističe da je sektor kriminalističke policije značajno napredovao u razotkrivanju kriminalnih aktivnosti povezano s drogama.

U izvještajnom periodu od 1. januara do danas, procesuirano je 60-ak izvještaja vezanih uz zloupotrebu droge, dok su uhapšeni i srednji nivo dileri.

Rožajac je također napomenuo da se bilježi povećana zapljena ilegalnog oružja, uključujući automatske puške koje su zabranjene građanima. Komentirao je i navijačke izgrede, ističući da se takvi incidenti ne događaju samo u Mostaru, već su prisutni i u drugim dijelovima svijeta i BiH.

Ministar MUP-a HNK-a, Marijo Marić, naglasio je da su rezultati u poređenju s prošlogodišnjim mjesečnim izvještajem o kaznenim djelima poboljšani, uz smanjenje kaznenih djela za 54,80% u odnosu na juli prošle godine.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija