Borjana Krišto: Hrvatski narod mora birati svoje političke predstavnike

Na Zidinama se godinama na mjestu nekadašnje crkve i franjevačkog samostana, okuplja veliki broj hodočasnika kako bi se zavjetovali i molili sv. Franji za svoje potrebe. I ove godine je istaknut značaj okupljanja i hodočašćenja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.

Sadržajima obilježavanja praaznika “Rane svetog Franje” u Gornjoj Skakavi prisustvovala je i Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH, Anto Domić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH, te svi dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa u BiH, nositelji listi i kandidati HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH za Opće izbore u BiH: Đuro Topić, nositelj liste za Skupštinu Posavskog kantona, Mijo Matanović, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Mijo Krešić, nositelj liste za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko Distrikta i okolnih mjesta.

Krišto je uputila pozdrave svima okupljenima danas u zajedništvu pri proslavi praznika “Rane svetog Franje”. Govoreći o svojoj kandidaturi i podršci svih stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH, istaknula je kako ima veliku čast ali i odgovornost.

– Odgovornosti svi moramo biti svjesni, već je kazano, živimo u BiH, državi tri konstitutivna naroda i svih drugih koji u njoj žive i da smo svjesni uloge i pozicije hrvatskog naroda u BiH. Hrvatski narod je obespravljen u BiH, uz stalne nasrtaje na naša Ustavom zagarantovana prava, podsjećam, da nam kroz izborni zakon biraju naše političke predstavnike u institucijama koje su Ustavom zagarantovane za zaštitu kolektivnih prava, u Predsjedništvo BiH i domove naroda. Učinit ćemo sve i jasno pokazati svima, da je Bosna i Hercegovine domovina i hrvatskog naroda i samo takva može biti u budućnosti – kazala je Krišto.

– Moramo nastavi našu borbu, promjeniti izborni zakon, upravo kako je i pokazala odluka Ustavnog suda BiH o legitimnom političkom predstavljanju, to znači, da hrvatski narod većinskom voljom bira svoje političke predstavnike u tijela vlasti gdje se štite kolektivna prava, prava Hrvata kao konstitutivnog naroda – ističe Krišto.

– Znat ćemo pokazati svoju odgovornost, i izabrati svoje političke predstavnike i samo tako se oduprijeti svim izazovima koji se u ovom teškom trenutku nalaze i u BiH i pred hrvatskim narodom. Vjerujem u vas, vjerujem u snagu našeg zajedništva i da ćemo učiniti sve da izborom svojih političkih predstavnika na svim nivoima vlasti stvorimo i napravimo pravedniju, prosperitetniju i evropsku Bosnu i Hercegovinu. To ćemo pokazati 2. oktobra, te vas pozivam da svi pokažemo svoju odgovornost za budućnost hrvatskog naroda – zaključila je Krišto.

Nakon svete mise i prigodnog druženja, Borjana Krišto, zajednička kandidatkinja Hrvatskog narodnog sabora BiH za hrvatskog član Predsjedništva BiH i Dragan Čović, predsjednik i Hrvatskog narodnog sabora BiH i HDZ-a BiH sa delegacijom posjetili su Franjevački samostan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravama i razgovarali s fra Nikom Josićem, gvardijanom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79