Bosanac Kemal (29) ojadio Austrijance za 400.000 eura. Serijski lopov ih je pljačkao godinama

Bosanac Kemal (29) ojadio Austrijance za 400.000 eura. Serijski lopov ih je pljačkao godinama


Austrijska policija riješila je seriju provala i pljački, od kojih neke datiraju još iz 2019. godine, lišivši slobode 29-godišnjeg državljanina BiH, koji je tokom proteklih godina ukrao više od 400.000 eura u gotovini i nakitu. On je danas priznao većinu pljački i nalazi se u iza rešetaka u St. Peltenu.

Kako prenose mediji, on se sumnjiči za provale i pljačke u Donjoj Austriji, Štajerskoj, Tirolu, ali i Hrvatskoj. Tokom provala obično je sa sobom nosio kuhinjski nož. U dva navrata uz sebe je imao i pištolj.

Prva od pljački za koju se tereti desila se 30. januara, 2019. godine, u opštini Sankt Andre, a posljednja, 11. u nizu, bila je provala u stambenu zgradu u Altenbergu, oktobra, 2022. godine.

Kako austrijski mediji prenose, iako to policija nije zvanični potvrdila, osumnjičeni je identifikovan kao Kemal L. (29), a policija mu je ušla u trag nakon raspisivanja evropske potjernice. On je upravo na osnovu ove potjernice i lišen slobode na graničnom prelazu sa Hrvatskom.

Tokom svojih pljački, znao je biti i nasilan, pa je tako u zlatari u Zagrebu teško povrijedio radnicu, slomivši joj nos.

Kada je bio u Austriji, nije puno birao svoje mete. Pored stambenih kompleksa, pljačkao je i prodavnice, supermarket i benzinske pumpe.

Uglavnom, on je živio sve ove godine od ukradnog, a novac je, navodno, trošio po lokalnim, austrijskim kazinima, prenose Nezavisne.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija