Bosanac krijumčario Turke u Njemačku. Uzimao im je od 2.000 do 4.500 eura za prevoz

Državljanin BiH pojavio se danas na suđenju u njemačkom gradu Vajden gdje mu se sudi zbog krijumčarenja 25 Turaka, koje je preko Mađarske i Češke Republike pokušao ilegalno prebaciti u Njemačku.

Kako prenose njemački mediji, on je ilegalne imigrante vozio u potpuno nehumanim uslovima i navodno je 25 Turaka bilo smješteno na metar- dva kvadratna.

Navodno, s njim je još bio i njegov rođeni brat, kao i državljanin Srbije, koji je već osuđen zbog ovog krivičnog djela.

Mediji prenose da su krijumčari prevoz do Njemačke naplaćivali između 2.000 i 4.500 eura. Protiv državljanina BiH podignuta je optužnice za 25 pojedinačnih slučajeva. Inače, niko od prokrijumčarenih nije imao lične dokumente niti validne papire za ulazak u Njemačku.

Mediji prenose da državljanin BiH nije želio da prizna krivično djelo koje mu se stavlja na teret, a navodno je rekao da on nije ništa znao o krijumčarenju Turaka, ali da je pretpostavljao da nešto nije u redu. Štaviše, on se mnogo toga nije mogao sjetiti, pa čak ni datuma.

Međutim, kako prenose njemački mediji, istražni organi su svoj posao uradili više nego dobro, pa je čitav njegov put uspješno rekonsturisan, zbog čega njegove izjave nisu kredibilne.

Tužilac je zatražio zatvorsku kaznu od dvije godine i devet mjeseci. Presuda tek treba da bude donesena.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79