Bosanac prevario Austrijanca za 10.000 eura. Rekao mu da će zaraditi ulaganjem u kriptovalute

Međunarodna potraga pokrenuta je za državljaninom BiH (35) koji je na prevaru od Austrijanca uzeo više od 10.000 eura kako bi, u njegovo ime, trgovao kriptovalutama.

Naime, sve se desilo juna ove godine kada je Austrijanac (46) povjerovao svom poznaniku iz BiH da mjesečno može da zaradi 10.000 eura, ali da je neophodna početna investicija.

Ovaj Austrijanac iz Špitala daje tu sumu bh. državljaninu, a ovaj mu obećava da će trgovinom kriptovalutama već za koji mjesec zarađivati tu istu sumu na mjesečnom nivou.,

Štaviše, ovaj Austrijanac 11. avgusta odlazi sa bh. državljaninom u Trst, gdje su trebali da se susretnu sa investicionim partnerom. Međutim, u Trstu bh. državljanin iznenada nestaje, isključivši telefon koji je žrtva prevare imala kao kontakt. Kako mediji prenose, za bh. državljaninom je pokrenuta međunarodna potraga, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79