Klix
 Bosanci i Hercegovci pokazali veliko srce: Iz Sarajeva krenula 54 šlepera pomoći za Tursku i Siriju

 Bosanci i Hercegovci pokazali veliko srce: Iz Sarajeva krenula 54 šlepera pomoći za Tursku i Siriju


 

U petak navečer iz Sarajeva su krenula 54 šlepera humanitarne pomoći za Tursku i Siriju. Prema riječima Elvira Karalića iz Pomozi.ba, u narednom periodu će na put krenuti novi konvoj, a prikupljeno je više od 100 šlepera različite robe.

  • Nakon 10 dana danonoćnog rada, što ste mogli svjedočiti, došli smo do finalne faze tj. slanja prvog konvoja pomoći nastradalima u Turskoj i Siriji. Iza nas su 54 šlepera koja večeras kreću za Tursku. Planirali smo danas 60, ali smo imali manjih tehničkih problema. Prikupljeno je više od 100 šlepera pomoći – rekao je.

On je kazao da se dogodila velika tragedija nakon zemljotresa, ali da su građani BiH pokazali i veliko srce.

  • Na desetine hiljada ljudi je učestvovalo, pomagali su na sve moguće načine… U Turskoj će pomoć pruzeti zvanična organizacija, a onda AFAD nastavlja distribuciju gradovima koji su pogođeni zemljotresom – dodao je Karalić.

U konvoju se nalaze razne vrste pomoći; hrana, voda, higijena, šatori, grijalice, agregati, vreće za spavanje, kreveti…

  • Mnogo je toga. Minimalna vrijednost je oko 6 miliona KM, ali u narednom period ćemo pokušati da damo pribilžnu vrijednost svih 100 šlepera pomoći – izjavio je Karalić.

On je apelovao na sve građane, ukoliko mogu, da doniraju igračke za djecu.

  • Dobili smo informacije da djeca nemaju nijedne igračke. Dakle, svi možete, prvi ja, donijeti i neku igračku. U planu je i nabavka stambenih kontejnera – dodao je.

Turski ambasador u BiH Sadik Babur Girgin danas se zahvalio svim građanima Bosne I Hercegovine koji su donirali pomoć I pokazali veliko srce.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija