Bosanci dilali drogu po noćnim klubovima u Austriji i Sloveniji

U akciji austrijske i slovenačke policije jučer su izvršeni pretresi na više lokacija u ove dvije zemlje prilikom koje su pronađene veće količine narkotika.

Slobode je lišeno sedam osoba koje su osumnjičene za šverc narkoticima, među privedenim su i dva državljanina Bosne i Hercegovine. Do sada nije poznat identitet osumnjičenih, sem informacije da su životne dobi od 25 do 64 godine.

Prema pisanju austrijskog “Kuriera”, policija je ušla u trag švercerima koji su robu transportovali preko austrijsko-slovenačke granice više od godinu dana.

Tokom jučerašnje racije policijski organi su pronašli 12 kilograma kanabisa, te oko kilogram kokaina. Mafija je imala svog “kurira” koji je redovno prenosio drogu preko granice. Preuzimanje droge se vršilo na način da se sklanjala u jedno skladište i jedan noćni klub, odakle se dalje prodavala.

– Iz taktičkih razloga, policija i javno tužilaštvo se nije oglašavalo ovim povodom, niti još uvijek možemo da damo bilo kakve relevantne informacije, jer bismo tako ugrozili akciju, koja je i dalje u toku – izjavila je Elena Haslinger, portparolka tužilaštva u Salzburgu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79