Bošnjaci preglasani u Parlamentu BiH, odbijena inicijativa da se Oružane snage angažuju na granici

Zajednička komisija za odbranu i sigurnost BiH zadužila je na 9. sjednici Ministarstvo vanjskih poslova BiH da Zajedničkoj komisiji dostavi objedinjenu informaciju nadležnih institucija o stepenu realizacije aktivnosti iz Programa reformi Bosne i Hercegovine u dijelu nadležnosti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.

Zajednička komisija nije podržala delegatsku inicijativu Denisa Bećirovića kojom Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine poziva Predsjedništvo BiH da, u najkraćem mogućem roku od dana usvajanja ove inicijative, donese odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH na državnoj granici Bosne i Hercegovine s ciljem pomoći Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine u zaustavljanju ilegalnih prelazaka državne granice i osiguranja sigurnosti za sve narode i građane Bosne i Hercegovine.

Od osam članova Komisije koji su prisustvovali sjednici, ovu inicijativu podržao je samo Šemsudin Mehmedović (SDA), dok su članovi Komisije iz SNSD-a i HDZ-a BiH bili protiv.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79